Hírek

Múzeumpedagógiai programok a Sorsfordító virtuális családtörténeti kiállításhoz kapcsolódóan

A Sorsfordító virtuális családtörténeti kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai programok idén ősztől elérhetők a Magyar Nemzeti Múzeumban. 

A kínálatban a következő foglalkozások találhatók:

  • Múzeumi órák:
    • „Ó, forgó szerencse, átkozott, kegyetlen!” Ünnepek, hétköznapok és magánélet a 17. századi Magyarországon.
    • A sors kerekén-Ünnepek, hétköznapok és magánélet a 18. században
  • Online múzeumi órák: A Sorsfordító virtuális kiállításra alapozva kidolgozásra került két új, online múzeumpedagógiai foglalkozás, amely során egy tanóra keretei között fejtjük ki és magyarázzuk a 17. és 18. századi ünnepek, hétköznapok és magánélet bonyolult világát.
  • Kiállításhoz kapcsolódó interaktív felület​: A téma könnyebb feldolgozása érdekében egy interaktív, online felület is elkészült, ahol lehetőség nyílik a korszak mélyebb megismerésére. Kétféle interaktív túrán vehetnek részt mely a 17. és a 18. századba kalauzolja az érdeklődőket. Ez szabadon és oktatási céllal egyaránt használható.
  • Tanári segédanyag: A Magyar Nemzeti Múzeum és a Lendület Családtörténeti Kutatócsoport Sorsfordító című interaktív virtuális kiállításához készült oktatási segédanyag alapanyagként szolgálhat a kiállítás feldolgozásához. A letölthető tanári segédanyag tanórai keretek között alkalmazható felhasználási javaslatokat, óraterveket és projekt feladat ötleteket tartalmaz. Az pedagógusoknak készített oktatási segédanyag több tantárgy – történelem és társadalomismeret esetén is használható, oktatási céllal szabadon használható. A tanári segédanyag ITT érhető.

A kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai programmal kapcsolatban a muzeumpedagogia@mnm.hu email címre várják iskolák jelentkezését. Kérik, hogy a tárgy rovatba tüntessék fel a ‘Sorsfordító – virtuális kiállítás’. További információ a foglalkozásokról itt olvasható.